Na čo si dať pozor pri hraní blackjacku

Na čo si dať pozor pri hraní blackjacku

Blackjack je neoddeliteľnou súčasťou snáď každého kasína. Zahrať si ho môžete v kamenných prevádzkach, ale aj doma cez telefón alebo počítač. Je úplne jedno, či uprednostňujete pohodlie domova alebo autentickú atmosféru, blackjack si zaručene poriadne užijete. Na čo si dať pri hre pozor a akým chybám sa vyhnúť?

Ako mnohí z vás dobre vedia, cieľom hry je získať karty vyššej hodnoty, ako má dealer. Nemôžete však presiahnuť súčet 21. Na začiatku dostanete dve karty a sami sa rozhodnete, či si od dealera vypýtate ďalšiu alebo zostanete stáť.

Výber vhodného ťahu nie je vždy jednoduchý. Počas hry musíte naplno využívať svoje poznatky a skúsenosti. Do zložitých situácií sa môžu dostať aj skúsenejší hráči. Na čo si dať pri blackjacku pozor a akým chybám sa vyhnúť?

Tri najčastejšie chyby pri hraní blackjacku:

1. Nesprávne pochopenie pravidiel

Pravidlá blackjacku sú v základe rovnaké, no pri konkrétnych hrách sa môžu mierne líšiť. Preto je dôležité, aby ste si pred začiatkom hry dobre naštudovali všeobecné pravidlá, ale aj pravidlá konkrétnej hry alebo kasína.

Ďalší problémom je neprávna interpretácia pravidiel. Pokiaľ si nie ste istý, čo jednotlivé úkony znamenajú v praxi, znižujete svoje šance na výhru. Svoje znalosti si hravo otestujete v jednej z online kasínových hier, ktoré si môžete vyskúšať úplne zadarmo. Free verzie hier nájdete napríklad aj v internetovom kasíne od spoločnosti TIPOS – eTipos.sk. Na výber máte klasický blackjack, ale aj španielsky alebo multi blackjack.

2. Nesprávna pozícia za stolom

Skôr, ako si sadnete k hráčskemu stolu, dobre si rozmyslite, aké miesto si vyberiete. Niektorí hráči radšej sedia na prvej pozícii, pretože dostanú karty skôr ako spoluhráči. Iní zasa preferujú posledné miesto, lebo majú možnosť vidieť viacej kariet v hre.

Tento problém však v internetovom kasíne riešiť nemusíte. Pokiaľ si vyberiete jednu z online verzií blackjacku, nezáleží na tom, kde sedíte. Hráte totiž len vy a dealer.

3. Šťastie v hre nestačí

Okej, povedzme, že dokonale ovládate pravidlá a sedíte na mieste, ktoré vám najviac vyhovuje. Máte zo seba skvelý pocit, pretože vám počas dňa neprebehla cez cestu žiadna čierna mačka. Pred uzatvorením stávky pošúchate zajačiu packu, trikrát si odpľujete a požujete všetky štvorlístky, čo ste ráno nazbierali na lúke. No keď hra končí, vy sa aj tak domov vraciate bez výraznejšej výhry. Ako je to možné?

Všetky kasínové hry sú do určitej mieri závislé na šťastí a náhode. Ani blackjack nie je výnimka – na výhru potrebujete aspoň malú dávku šťastia. To však nie je všetko, do poriadneho výherného koktailu je potrebné primiešať skúsenosti a matematické výpočty. Všetky postupy a taktiky sú obsiahnuté v blackjackových stratégiách a využiť ich môžete aj vy. Vybrať si môžete jednu zo zložitejších stratégií alebo vsadiť na jednoduchšie systémy, ako je napríklad Red Seven. V každom prípade však platí, že ak viete použiť správnu stratégiu, môžete dlhodobo vyhrávať nad kasínom.

10 tipov, ako si užiť blackjack naplno

  1. Poznajte blackjackové pojmy a pravidlá hry.
  2. Hrajte iba v legálnom kasíne.
  3. Buďte zodpovedný hráč.
  4. Hrajte iba vtedy, keď ste odpočinutý a sústredený.
  5. Neuzatvárajte vaše prvé stávky na maximum.
  6. Vyskúšajte online blackjack zadarmo.
  7. Majte jasno v tom, kedy môžete využiť Hit, Stand, Split alebo Surrender.
  8. Testujte rôzne stratégie a postupy.
  9. Vyhnite sa alternatívnym stratégiám blackjacku.
  10. Majte plán, čo urobíte v prípade veľkej výhry.
Blackjack