Základná stratégia blackjacku

Základná stratégia blackjacku

Pre rozsiahlosť a množstvo rôzne upravených variant základnej stratégie sa v našom texte zameriame iba na jej základné princípy, možné výhody a nevýhody jej používania.

Blackjack je kartová hra v ktorej sú šance hráča závislé od jeho obratnosti, pričom práve vďaka nej môže prekonať matematickú výhodu kasína. S pomocou simulácii hier bol vyvinutý systém založený na pravdepodobnostných grafoch a tabuľkách kombinácií kariet, známy ako základná stratégia blackjacku, ktorý na základe hodnoty kariet hráča a hodnoty vrchnej dealerovej karty ukazuje optimálne ťahy. Nikto vám nezaručí, že budete iba vyhrávať, ale používaním základnej stratégie v blackjacku znižujete šance kasína na nulu. Na to, aby ju hráč dokázal hrať, musí vedieť, aká je optimálna akcia potrebná pre ktorúkoľvek kombináciu rozdaných kariet.

Najjednoduchšie pravidlá základnej stratégie

  • ak je počet bodov 16 a nižší a krupiérova odkrytá karta je 7 alebo vyššia, ťahať kartu
  • ak je počet bodov 12 a vyšší a krupiér má 6 a menej, neťahať kartu

Výhody a nevýhody základnej stratégie v blackjacku

Hlavným faktorom pri základnej stratégií je jej dôsledné dodržiavanie bez ohľadu na aktuálny vývoj hry. Akonáhle sa odchýlite od zvolenej stratégie hry, môže to pre vás znamenať rýchlu prehru. Musíte poznať všetky grafy a tabuľky, aby ste sa vždy neomylne rozhodli pre optimálny ťah. Pamätajte na to, že je zásadný rozdiel medzi blackjackom s jedným balíčkom kariet a blackjackom so 6 balíčkami kariet.

Je dôležité povedať, že hra podľa základnej stratégie je dobrá, ale nie je vyhrávajúca. Iba minimalizuje výhodu kasína na 0. Ak by bolo totiž také ľahké vyhrávať peniaze, urobil by to každý a kasína by mohli zrušiť.

Blackjack